Caldo de Cabazo

Según lo referido en la anterior edición por mi compañera  Alejandra respecto a las diferentes formas de preparar el cabazo , les expongo dos recetas del mismo. como son el caldo de cabazo y el bizcocho de cabazo que espero os agraden.

Ingredientes

Cabazo

Feixóns

Unto

Touciño salgado

Costela de porco salgada

Fariña de millo

Sal

Osos de porco salgados

Elaboración

Botamosllea auga a ola e botamos os feixóns na agua fría (non debemos encher moito de auga a ola xa que temos que ter en conta que o cabazo solta moita auga).  Poñemos o lume a ola e cando ferva botámoslle o unto , touciño, osos e costela de porco. Dexamos ferver un pouco.

O cabazo temos que  cortalo en anaquiños pequenos e botámolo na ola. Canta máis cantidad elle botemos, mellor, xa que queda máis espeso (ademais hai que ter en conta que merma moito) Temos que deixaar cocer todo m,oi benm.

Unha vez cocido, debemos deshacer ben o cabazo, engadir o sal preciso e botarlle un pouco de fariña de millo (o toque especial). Unha vez que se lle bptaa fariña, débese darlle voltas cun utensilio  de madeira  para que non se pegue.  Nese momento o lume non  debe ser moi alto.

Déixase ferver un pouquiño e apágase o lume deixando repousar.

Biscoito de cabazo

Ingrediente

1 kg.de cabazo cocido e escorrido

6 Ovos

12 culleradas de fariña

Rela de limón

6 culleradas de azucre

1sobre de “royal”

Proceso de elaboración

Bátense os ovos co azucre, engádase o cabazo, finalmente bótaselle a fariña, a rela de limón e o “royal”. Pásase todo polo batedor.

Üntase o molde con manteiga e espolvorease con fariña. Bótase toda a mestura no molde e métese no forno.

A %d blogueros les gusta esto: