Caldo de Cabazo
Según lo referido en la anterior edición por mi compañera Alejandra respecto a las diferentes formas de preparar el cabazo , les expongo dos recetas del mismo. como son el caldo de cabazo y el bizcocho de cabazo que espero os agraden.
Ingredientes
Cabazo
Feixóns
Unto
Touciño salgado
Costela de porco salgada
Fariña de millo
Sal
Osos de porco salgados
Elaboración
Botamosllea auga a ola e botamos os feixóns na agua fría (non debemos encher moito de auga a ola xa que temos que ter en conta que o cabazo solta moita auga). Poñemos o lume a ola e cando ferva botámoslle o unto , touciño, osos e costela de porco. Dexamos ferver un pouco.
O cabazo temos que cortalo en anaquiños pequenos e botámolo na ola. Canta máis cantidad elle botemos, mellor, xa que queda máis espeso (ademais hai que ter en conta que merma moito) Temos que deixaar cocer todo m,oi benm.
Unha vez cocido, debemos deshacer ben o cabazo, engadir o sal preciso e botarlle un pouco de fariña de millo (o toque especial). Unha vez que se lle bptaa fariña, débese darlle voltas cun utensilio de madeira para que non se pegue. Nese momento o lume non debe ser moi alto.
Déixase ferver un pouquiño e apágase o lume deixando repousar.
Biscoito de cabazo
Ingrediente
1 kg.de cabazo cocido e escorrido
6 Ovos
12 culleradas de fariña
Rela de limón
6 culleradas de azucre
1sobre de “royal”
Proceso de elaboración
Bátense os ovos co azucre, engádase o cabazo, finalmente bótaselle a fariña, a rela de limón e o “royal”. Pásase todo polo batedor.
Üntase o molde con manteiga e espolvorease con fariña. Bótase toda a mestura no molde e métese no forno.