Bizcocho marmoreado de marmelada de figos
A receita que presento esta semana é unha reciclaxe dun resto de marmelada de figo que se emprega para o almorzo e que mellor forma de aproveitarla, preparando este bolo marmoreado simple pero fantástico, perfecto para almorzo.
Ingredientes
4 ovos
300 g. azucre
200 g. crema
125 g. manteiga fundida
360 g. fariña
Unha pitada de sal
1 de levadura química
200 g. Figos
preparación
Bater os ovos co azucre ata dobrar de volume.
Engadir a crema de leite e manteiga fundida e mestura con ovos (só mesturar para manter o volume de ovos batidos).
Engadir a fariña, o sal eo fermento e mestura de novo peneirada co resto dos ingredientes.
Débeda a masa en dúas partes iguais, e un deles engade o Atol. Mestura ben ata mesturado na masa.
Unte unha assadeira con manteiga e fariña e mestura pilas de masa branca e masa de marmelada, imprensando ambas cores.
Poñer en forno pré-Calefacción a 170 graos e cocer uns 45 minutos, ou ata que o bolo de punção no centro sae agulla limpa.
Elimina do forno, agarde por el para endurecemento, desmoldagem na cremalleira de fío e deixar arrefriar.
Decorar con noces .
Texto e fotos
Raquel
Qué bien pinta! Cuando puedas Raquel, sería interesante que nos dieras la receta del puding de pan. Yo tengo , a veces, trozos de pan sobrante y me niego a tirarlo. El puding es una buena manera de reciclarlo. ¿Pero, cómo hago un puding rico con esas sobras del pan?