Tapas de mejillones a un euro.

mejillones_a_la_guinness_07.jpgHemos recogido la siguiente noticia del “Xornal” del concello de Vigo, porque nos pareció una iniciativa muy interesante. Ya podemos tapear-mejillones- a un precio excelente:

“Doce locais do Casco Vello participan nas II Xornadas do Mexilón do 1 ao 18 de maio con racións a un euro.”
 
No marco das iniciativas desenvolvidas polo Concello de Vigo para dinamizar o Casco Vello, do 1 ao 18 de maio doce locais do barrio histórico da cidade participarán nas segundas Xornadas do Mexilón, segundo anunciou o tenente de alcalde, Santi Domínguez. ” 
 Estas actividades han sido organizadas por la Asociación de Comerciantes “Centro Comercial Aberto VigoVello “.

“A presidenta da asociación, Itos Domínguez, tras agradecer ao tenente de alcalde a súa colaboración e apoio, explicou que cada ración de mexilón será, como mínimo, de 300 gramos con cuncha. Según as previsións, repartiranse arredor de 300 kilos diarios do molusco durante os dezaoito días que duran as xornadas. ”

“Cada local participante na actividade preparará o mexilón dun xeito determinado, elixido por el mesmo segundo a súa especialidade. Así, Alta Fidelidade o elaborará á vinagreta; o restaurante Rías Galegas o fará ao vapor; La Comidilla e a cervecería Gril’s o prepararán ao vapor e á vinagreta; o restaurante Gamboa e a Taverna A Curuxa prepararán paté de mexilón; A Carbonara o fará en niño de algas con aliño de cangrexo; A Sopa Boba servirá ravioli de pataca e mexilón ao albariño; o Herba Luísa fará mexilón con tomate á albahaca; a Vinoteca Cabernet preparará mexilón en escabeche; a Pita Tola fará mexión á mariñeira en leito de hummus; e finalmente os Petiscos servirán os mexilóns bañados en viño agre de primaveira.”

Todos y todas quedan invitados a vivir la experiencia, que los precios sí  que han quedado bien ajustadiños.

En resumen, esto son los locales donde pueden tapear mejillón a un  euro:

 Alta Fidelidade –o elaborará á vinagreta.

 Rías Galegas– al vapor.

 La Comidilla e a cervecería Gril’s –  ao vapor e á vinagreta.

 Gamboa e a Taverna A Curuxa -prepararán paté de mexilón.

 A Carbonara -o fará en niño de algas con aliño de cangrexo.

A Sopa Boba servirá ravioli de pataca e mexilón ao albariño.

Herba Luísa -mexilón con tomate á albahaca.

Vinoteca Cabernet – mexilón en escabeche.

Pita Tola fará mexilón á mariñeira en leito de hummus.

Petiscos -mexilóns bañados en viño agre de primaveira.

Que ustedes lo saboren  bien.

A.G para “Los abores de la vida